I imagine that this is absolutely full of typing mistakes (I can't quite read all of the translated hand writing). I imagine that an Albanian reader would be able to make sense of what's been written...right? Heh.
Kirsten's Kosovo Cheesecake
Ingredients
300 gram djath të butë (fjala bie, Exquisita mund ta blesh në supermarkete të mëdha: Ben Af, Elkos)
100 gram djath italian të butë (mascarpone italian)
30-50 gram sheqer pluhur
1 vezë
nje lemon të freskët, të colon e ndan ne dysh (me një thikë e grimcom lëkuren të colon duhet perzier me djathin e butë)
Me ndihmën e një piruni perzie je djathin e butë të lartpermendur densa të bëhet i butë dhe në formë të pavllakit. Kësaj përbërje i shto vezën dhe përziej se bashku ato. Pastaj ia shton gremcat e lëkurës së lemonit dhe e shtrudh lëngën e asaj pjese në të. Të gjitha këto i përzien së bashkiu dhe i shtron mbi petën e pjekur për torte.
Peta e tortës duhet të jetë e përgatitun në parë, duhet të jetë e pjekur dhe e ftohtë. Para se ta shtruni djathine e lartëpërmudur.
Pas shtrirjes, luteni në furrë për 10-20 minuta, në një tem peraturë prej 170 C.
Peta
Për petë mund të përdorni këto lloj keksash:
petit beurre
plasma keksa
1 shtyp ato dhe i bën të smëta si rëra. Shkaiej ca xhalpë (butter), doku neth 30 gramë. Xhalpën dhe keksat e imtesuar i përzien së bashku që ato te ngjoten dhe të mos duket yndyra.
Në një tepsi për kulaçë, pra të ndarë në 12 pjese i shpërndan për t'u pjekur ato. Për moo t'u kapiu për tepsie, përdos folje alumini duke in shtruar përfundi atyre. Në një temperaturë prej 170 C, piqeni ato për 5-8 minutea dhe vendoseni diku të ftohen.
No comments:
Post a Comment