With great success, I made brownies Saturday night. They were just my standard fare (modified recipe from the back of the Ghirardelli cocoa canister), but they turned out really well. Here's the brownie recipe I had translated for my landlord's wife:
Torta "Brownies"
2 vezë
200 gram sheqer
1 lugë çaji (5ml) vanile
125 gram xhalpë të shkrirë
65 gram kakao
85 gram miell
3/4 gram të fluhurit për pjekje (pecivë)
1/4 të lugës së çajit me kripë
një grusht me thelbe arrash
100 gram çokollatë në copë të vogla
Nxeje furrën në 180C. Përzjej vezët me sheqer dhe vanile. Përziej këto me xhalpën e shkrirë.
Nënjë enë tjetër:
Përziej kakaon, miellin, pluhurin për pjekje (peciven) dhe kripën. Këto pastaj i bashkon me ato në enën tjetër. Këture ushton mandej arrat dhe çokollat ën.
Këtë e shtrin pastaj në një tepsi me madhësi prej 20cm-22cm.
Të tërën e fut në furrën e ngrohur për 20-30 min.
And there you have it. The translated recipe that's been adjusted for available ingredients and European measurement standards.
No comments:
Post a Comment